Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα

SUNNYCLIST - ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΟΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Πληροφορίες: 

Έτοιμο να βγει στην παραγωγή είναι το ηλιακό αυτοκίνητο της Κρήτης, Sunnyclist, με την ομάδα των μηχανικών του νησιού να κάνουν μία καμπάνια κοινωνικής χρηματοδότησης στο Ηράκλειο. Η καμπάνια γίνεται τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας με τους Κρητικούς μηχανικούς να ενημερώνουν το κοινό για το ηλιακό αυτοκίνητο.

Το "Sunnyclist" έχει καινοτόμα σχεδίαση που κινείται με ηλιακή ενέργεια μέσω συλλέκτη που είναι τοποθετημένος στην οροφή του. Το όχημα κατασκευάστηκε από ομάδα Κρητικών μηχανικών και η κατασκευή του διήρκησε 4 σχεδόν χρόνια. 
Ο κ. Τσικανδυλάκης Μηχανολόγος Μηχανικός, μέλος της ομάδας του Sunnyclist εξηγώντας την καινοτόμο κατασκευή, κατά την παρουσίαση που έγινε τον περασμένο Ιούνιο, ανέφερε: "Το Sunnyclist είναι το πρώτο ρεαλιστικό ηλιακό όχημα. Κατασκευάζεται στην Κρήτη, είναι μοναδικό σε αυτονομία και το έχουμε κατασκευάσει για να λύσει πρακτικά προβλήματα. Το Sunnyclist το δουλεύομε 4 χρόνια. 
Έχουμε φτιάξει το πρώτης γενιάς πρωτότυπο είναι αυτό με το οποίο θα βγούμε στην παραγωγή με κάποιες βελτιώσεις. Το κόστος του εκτιμάται ότι θα ξεκινάει από το ήμισυ της αξίας ενός ευρωπαϊκού ηλιακού οχήματος περίπου 6,5 με 7.000 ευρώ".

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν τρεις τύπου Sunnyclist: Το traveler με 680W φωτοβολαταϊκή ισχύ προσφέρει 17000Km ετησίως από τον ήλιο. Εξοπλισμένo με πετάλια για κάθε επιβάτη αναλυτή ενέργειας και μπαταρία Λιθίου 100Ah 48V μπορεί να διανύσει έως 150km μία ηλιόλουστη μέρα χωρίς να χρειαστεί φόρτιση.

Υπάρχει επίσης η έκδοση city, η οποία με 540W φωτοβολαταϊκή γεννήτρια μπορεί να προσφέρει κατά μέσο όρο 35 δωρεάν χιλιόμετρα κάθε μέρα, αρκετά για την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη. Το όχημα απαιτεί ελάχιστη συντήρηση και σπάνια θα χρειαστεί να το φορτίσετε από την πρίζα. 
Τέλος, υπάρχει η έκδοση Hotel που προορίζεται για μετακίνηση επισκεπτών, προσωπικού και φορτίου σε ιδιωτικούς δρόμους σε ξενοδοχεία, γήπεδα golg, μεγάλες εσωτερικές εγκαταστάσεις, εκθεσιακούς χώρους κ.αΗ ομάδα ανάπτυξης του Sunnyclist μας γραφει:

Είμαστε μία ομάδα νέων επιστημόνων και μηχανικών που προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά στην ηλιόλουστη Ελλάδα, αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους για να εξελιχτούμε και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.
Υποστηρίξτε την καμπάνια κοινωνικής χρηματοδότησης που ξεκινάμε στο INDIEGOGO.COM στις 16 Νοέμβρη, με σκοπό να βγάλουμε το όχημα στην παραγωγή.

Ακολουθείστε το ταξίδι μας στο:
http://www.sunnyclist.com
https://www.facebook.com/sunnyclist
www.twitter.com/sunnyclist
www.instagram.com/sunnyclist

Το Sunnyclist είναι ένα μοναδικό για το είδος του, τριθέσιο ηλιακό όχημα που παράγει την ενέργεια που καταναλώνει. Συνδυάζει την άνεση ενός αυτοκινήτου με την οικολογική και οικονομική οδήγηση ενός ποδηλάτου.

Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα