Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα

ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ: ΟΙ "ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ" ΤΟΥ ΡΟΥΤΖΕΡΟ ΛΕΟΝΚΑΒΑΛΛΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Όπερα της Βαλίτσας: Οι "Παλιάτσοι" του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο στο Ηράκλειο
Διεύθυνση: 
Πλατεία Λιονταριών, Ηράκλειο
Περιοχή: 
Ηράκλειο
Ημερομηνία: 
Κυρ, 29/11/2015
Ώρα: 
20:00
Είσοδος: 
Ελεύθερη είσοδος Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Κατηγορία: 
Τέχνες

Η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου οργανώνουν παράσταση της ΟΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ με τους «ΠΑΛΙΑΤΣΟΥΣ» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο (είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο της Βασιλικής μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης).

Η όπερα Παλιάτσοι πραγματεύεται την τραγική ιστορία του επικεφαλής ενός περιπλανώμενου θιάσου της κομέντια ντελ άρτε. Ο Παλιάτσος Κάνιο πρέπει να κάνει το κοινό του να γελάσει, αν και έχει μόλις πληροφορηθεί για την απιστία της κολομπίνας, την οποία υποδύεται η γυναίκα του, Νέντα. «Ridi Pagliaccio!» τραγουδά στην σπαρακτική του άρια λίγο πριν η όμορφη και ζωηρή Κολομπίνα βρεθεί αντιμέτωπη με την παράφορη ζήλεια του. Τα όρια ανάμεσα στη μυθοπλασία και στην πραγματικότητα αρχίζουν να θολώνουν. Ο εξαγριωμένος και απατημένος Παλιάτσος μαχαιρώνει την άπιστη γυναίκα του και τον εραστή της πάνω στη σκηνή. Συγκλονισμένος αναφωνεί στο ακροατήριο «La commedia è finita!» - "Η παράσταση τελείωσε!".

Η Όπερα της Βαλίτσας ξεκίνησε το 2011 από την Εθνική Λυρική Σκηνή σαν μια καλλιτεχνική δράση που είχε κύριο σκοπό να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό, μυώντας το στο μαγικό κόσμο της όπερας και του λυρικού ρεπερτορίου. Οι παραγωγές της Όπερας της Βαλίτσας είναι ευέλικτες και ταξιδεύουν σε απρόσμενους χώρους (πνευματικά κέντρα, μουσεία, βιβλιοθήκες, αρχαιολογικούς χώρους) με τους εξαιρετικούς τραγουδιστές της ΕΛΣ, με συνοδεία ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά... μέσα σε μια βαλίτσα. Μετά την τεράστια επιτυχία των προηγούμενων παραγωγών της Όπερας της Βαλίτσας, (Τραβιάτα, Μποέμ, Ντον Τζοβάννι, Κάρμεν), η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τους Παλιάτσους, σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη, με τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Κατρανίτσα και τον Φρίξο Μόρτζο στο πιάνο. Συμμετέχουν νεότεροι και καταξιωμένοι Μονωδοί της ΕΛΣ.

Σκηνοθεσία Ισίδωρος Σιδέρης

Σκηνικά - κοστούμια Γιάννης Κατρανίτσας

Φωτισμοί Κώστας Μπλουγουράς

Μουσική προετοιμασία - συνοδεία παράστασης Φρίξος Μόρτζος

Χορογραφία - κινησιολογία Διονύσης Τσαφταρίδης

Κάνιο Γιώργος Ζωγράφος, Φίλιππος Μοδινός, Σταμάτης Μπερής

Νέντα Μαρία Κόκκα, Ζένια Αρζέντη, Γεωργία Ηλιοπούλου

Τόνιο Πέτρος Σαλάτας, Γιάννης Σελητσανιώτης

Πέππε Χρήστος Κεχρής, Νίκος Στεφάνου

Σίλβιο Χάρης Ανδριανός, Αρκάδιος Ρακόπουλος, Κωστής Ρασιδάκις

Προαιώνιος παλιάτσος Διονύσης Τσαφταρίδης

Χάρτης: 
Javascript is required to view this map.
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα