Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΟN DEFINITIONS - ΠΕΡΙ ΟΡΙΣΜΩΝ» - ΧΑΝΙART 2016

Έκθεση Φωτογραφίας «Οn Definitions - Περί Ορισμών» - ΧΑΝΙaRT 2016
Διεύθυνση: 
Χαριλάου Τρικούπη 14, Χανιά
Περιοχή: 
Χανιά
Ημερομηνία: 
Παρ, 28/10/2016 - Κυρ, 06/11/2016
Ώρα: 
18:00 - 21:00
Τηλέφωνο: 
2821043777
Email: 
vasomyl@gmail.com, amylon1@gmail.com
Είσοδος: 
Δεν υπάρχουν πληροφορίες
Κατηγορία: 
Εκθέσεις

Έκθεση φωτογραφίας «Οn Definitions - Περί Ορισμών» της Μυρσίνης Κουτλή σε επιμέλεια Ελένης Μαλιγκούρα στην Αίθουσα Τέχνης Β.Μυλωνογιάννη, Χαριλάου Τρικούπη 14, Γήπεδο, Χανιά, Κρήτη.

Η έκθεση αποτελεί το πρώτο μέρος του Τρίπτυχου Αφιερώματος στη Φωτογραφία που θα αναπτυχθεί στα Χανιά στις 28, 29 & 30 Οκτωβρίου 2016.

Η Μυρσίνη Κουτλή με τη φωτογραφική της σειρά «Οn Definitions – Περί Ορισμών» απέσπασε το Α’ Βραβείο των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων από την παρουσίαση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2015» και εξέθεσε για πρώτη φορά τη σειρά στο πλαίσιο των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων 2016 στην Αίθουσα Τέχνης Follow your Art.

Η επιμελήτρια της έκθεσης Ελένη Μαλιγκούρα σημειώνει: «Η πρόταση της Μυρσίνης Κουτλή βρίσκεται κυρίως στον τρόπο που αντιπαραβάλλονται εικόνα και κείμενο. Φωτογραφίες δομημένων τοπίων, κλειστές, χωρίς ορίζοντα, με καθόλου ή ελάχιστα στοιχεία φυσικού περιβάλλοντος: λιγοστός ουρανός, σπανιότερα κάποιο δέντρο. Οι λέξεις πάλι παραπέμπουν στο φυσικό τοπίο, που είναι αόρατο στις εικόνες και οι επεξηγήσεις και τα παραδείγματα του κειμένου εντείνουν την αίσθηση αυτή. Εικόνα και κείμενο παραπέμπουν σε δυο διαφορετικές εμπειρίες: σ΄αυτή του καθημερινού περιβάλλοντος χώρου και στην άλλη του νοητού, απομνημονευμένου χώρου και συχνά επιθυμητού. Η αντιπαράθεση αυτή θα ήταν ένα παιχνίδι χωρίς νόημα αν η φωτογράφος δεν φρόντιζε να επιλέξει με τέτοιο τρόπο τις εικόνες της ώστε να υπάρχουν στοιχεία που να θυμίζουν το κείμενο, να παραπέμπουν συνειρμικά σ’ αυτό χωρίς να υπάρχει πουθενά αυτό που περιγράφεται.»
Έίσοδος ελεύθερη.

Έκθεση φωτογραφίας «Οn Definitions – Περί Ορισμών» περιλαμβάνεται στο τρίπτυχο αφιέρωμα στη φωτογραφία και εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2016 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» που για τη φετινή περίοδο έχει γενικό θέμα: «Οδηγίες προς Ναυτιλλομένους και Ναυαγούς» και περιλαμβάνει εικαστικές εκθέσεις, διαλέξεις, μουσικές βραδιές και Δημιουργική Φιλοξενία Καλλιτεχνών (Art Residency) στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον. Το αφιέρωμα συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Πλατανιά, το Δήμο Κυθήρων, τις Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων, το Γυμνάσιο Πλατανιά, την Αίθουσα Τέχνης Β.Μυλωνογιάννη, το Χώρο για τη Φωτογραφία South, το Κέντρο Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Ζυμπραγού και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον.

Το πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» υλοποιείται από το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, όλους τους Δήμους του Νομού Χανίων και τους Πολιτιστικούς Φορείς που έχουν σκοπό τη διερεύνηση και ανάπτυξη του Πολιτισμού και των Καλών Τεχνών.

Στόχος του προγράμματος «ΧΑΝΙaRT – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» είναι να αναδείξει ο Νομός Χανίων το εικαστικό δυναμικό του και να καταστεί ένα από τα σημαντικά κέντρα εικαστικών δράσεων της Ελλάδας, μια αρένα νέων καλλιτεχνικών τάσεων και ένα φόρουμ εικαστικού διαλόγου και δημιουργίας, ένα χωνευτήρι αλληλεπιδράσεων μεταξύ των γηγενών πολιτιστικών αξιών και των διεθνών ρευμάτων πρωτοπορίας, το βήμα παρουσίασης των δράσεων και αναζητήσεων τόσο των Δασκάλων της Τέχνης όσο και των ευφάνταστων Νέων Δημιουργών.

Παράλληλα με την προβολή του τόπου και την ανάδειξη του ντόπιου πολιτιστικού δυναμικού, στόχος παραμένει η κατασκευή ενός διαδραστικού δικτύου επικοινωνίας μεταξύ όλων των Κρητών Εικαστικών Δημιουργών, της τοπικής κοινωνίας, της ευρύτερης καλλιτεχνικής κοινότητας και του παγκόσμιου πολιτιστικού ιστού.


Χάρτης: 
Javascript is required to view this map.
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα