Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΜΑΔΑ

Εικαστικά Αποτυπώματα: Τέταρτη Ομάδα
Διεύθυνση: 
Ακτή Ενώσεως, Χανιά
Περιοχή: 
Χανιά
Ημερομηνία: 
Δευ, 09/05/2016 - Τετ, 18/05/2016
Ώρα: 
ώρες λειτουργίας του χώρου
Είσοδος: 
Ελεύθερη είσοδος
Κατηγορία: 
Εκθέσεις

Εικαστικών Αποτυπωμάτων συνέχεια, με την τέταρτη ομάδα. Τα Εικαστικά Αποτυπώματα συνεχίζονται με την τέταρτη ομάδα στη σκυταλοδρομία εκθέσεων, η οποία λαμβάνει χώρα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (Νεώριο Μόρο).

Οι εικαστικοί Λαμπρινή Μποβιάτσου, Μιράντα Σκυλουράκη και Αλίκη Χιωτάκη θα παρουσιάσουν την πολύπλευρη δουλειά τους υπό τον κοινό τίτλο "Ώσμωση", με ημερομηνία εγκαινίων τις 9 Μαϊου, στις 8 μμ και διάρκεια έκθεσης έως και τις 18 Μαϊου. Τα εγκαίνια θα περιλαμβάνουν ζωντανή εγκατάσταση της Αλίκης Χιωτάκη.

Οι τρεις εικαστικοί, μεταξύ άλλων τονίζουν τα παρακάτω: Ώσμωση = η διάχυση στοιχείων μέσα σε άλλα, αλληλεπίδραση. Τρεις δημιουργίες με κοινό στόχο. Προσεγγίζουν την έννοια της ώσμωσης προσωπικά και εννοιακά, με δυνατό το στοιχείο της ταυτότητας.

Κατά τη Λαμπρινή Μποβιάτσου, δίπλα στη θάλασσα ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με συναισθήματα σχετικά με την απώλεια, την προσμονή, το οικείο αλλά και το ανοίκειο. Η αιθέρια υπόσταση των έργων καλεί τον επισκέπτη να τα εξερευνήσει, αναλογιζόμενος την εύθραυστη δική του κατάσταση.Την ανθρώπινη κατάσταση. 

Για τη Μιράντα Σκυλουράκη, είμαστε ευάλωτοι, ζώντας στο δικό μας μικρόκοσμο, ενώ η επιθυμία μας για το βίωμα μας οδηγεί με ορμή, βγαίνοντας από το προστατευτικό μικρόκοσμο μας, ρισκάροντας στο να ζήσουμε…

Η Αλίκη Χιωτάκη, αναρωτιέται για την πρώιμη κατάσταση του πλανήτη μας, το σχηματισμό και την προαγωγή μιας αρχέγονης μορφής ζωής, συνεπώς και την εξέλιξη του είδους μας.

Χάρτης: 
Javascript is required to view this map.
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα