Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα

"ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΤΡΑΝΤΑΧΤΟΣ" - ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ (1941

"Εδώ υπάρχει ένας λαός τρανταχτός" - Κώστας Μπαλάφας: Φωτογραφίζοντας το Αντάρτικο στην Ήπειρο (1941
"Εδώ υπάρχει ένας λαός τρανταχτός" - Κώστας Μπαλάφας: Φωτογραφίζοντας το Αντάρτικο στην Ήπειρο (1941
Διεύθυνση: 
Κουμ Καπί, Χανιά
Περιοχή: 
Χανιά
Ημερομηνία: 
Παρ, 04/03/2016 - Σάβ, 02/04/2016
Ώρα: 
Δεν υπάρχουν πληροφορίες
Είσοδος: 
Δεν υπάρχουν πληροφορίες
Κατηγορία: 
Εκθέσεις

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι φίλοι των γραμμάτων και των τεχνών», συνδιοργανώνει με το Μουσείο Μπενάκη, την εφημερίδα Χανιώτικα Νέα, το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη και το ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ μεγάλη φωτογραφική έκθεση για τον κορυφαίο ανθρωπιστή φωτογράφο Κώστα Μπαλάφα, που υπήρξε αγωνιστής και (με το ανεκτίμητο φωτογραφικό του έργο) ιστορικός συγχρόνως της Αντίστασης.

Η έκθεση φωτογραφίας που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, στην Πύλη Sabbionara στα Χανιά και έχει τίτλο «Εδώ υπάρχει ένας λαός τρανταχτός» - Κώστας Μπαλάφας: Φωτογραφίζοντας το Αντάρτικο στην Ήπειρο (1941-1944).

Τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν στις 4 Μαρτίου και ώρα 20:00 μ.μ. με την παρουσία των επιμελητών του Μουσείου Μπενάκη.

Στο χώρο της έκθεσης φωτογραφίας θα υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης με προβολή πρόσθετου οπτικοακουστικού υλικού για τμήματα τάξεων από σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ κ.λπ.). Οι καθηγητές/-τριες που ενδιαφέρονται να συνοδεύσουν τους μαθητές σ' αυτό το εκλεκτό, βιωματικό μάθημα σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, καλό είναι να επικοινωνούν πρώτα με την υπεύθυνη αυτής της δράσης, την κ. Μαρία Μαθιουδάκη, εκπαιδευτικό (κινητό: 6978 602368), ώστε να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στο χώρο.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου, στο Μουσείο Τυπογραφίας (Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων, Κτίριο 13-03) στις 19:00 μ.μ. εκδήλωση-συζήτηση για τον Κώστα Μπαλάφα, το φωτογραφικό του έργο και την Αντίσταση.

Εισηγήσεις θα κάνουν οι Γεωργία Ιμσιρίδου, επιμελήτρια Φωτογραφικού Αρχείου Μουσείου Μπενάκη: «Η Αντίσταση του Κώστα Μπαλάφα», Τάσος Σακελλαρόπουλος, υπεύθυνος Ιστορικών Αρχείων Μουσείου Μπενάκη: «Ένας εικοσάχρονος φωτογράφος και η ορεινή κοινωνία της Ηπείρου στα χρόνια της Αντίστασης», Μαρία Σπηλιωτοπούλου, διευθύντρια Ερευνών στο Κέντρο Ερεύνης της Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών: «Η Βρετανική Στρατιωτική Αποστολή στην Κρήτη (1941-1945): διαβάζοντας τις αναφορές των Βρετανών αξιωματικών συνδέσμων».

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Δαμασκηνός, εκπαιδευτικός Δ.Ε. - ιστορικός.

Χάρτης: 
Javascript is required to view this map.
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα