Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα

BACK 2 BASICS | ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ CONTACT IMPROVISATION

Back 2 Basics | Σύγχρονος χορός και Contact Improvisation
Διεύθυνση: 
Αγίας Κυριακής 29, Χανιά
Περιοχή: 
Χανιά
Ημερομηνία: 
Σάβ, 28/11/2015
Ημερομηνία: 
Κυρ, 29/11/2015
Ημερομηνία: 
Δευ, 30/11/2015
Ώρα: 
17:00 - 21:00
Τηλέφωνο: 
6972694294
Email: 
oxonouevents@yahoo.gr
Είσοδος: 
Δεν υπάρχουν πληροφορίες
Κατηγορία: 
Τέχνες

Ο σύγχρονος χορός, ο αυτοσχεδιασμός και το contact improvisation είναι οι βασικές πηγές αυτού του ‘εργαστηρίου κίνησης’ προκειμένου να φέρουμε στο σώμα μας τη συνείδηση που χρειάζεται για να κινείται με καθαρότητα, ροή και αίσθηση. Μέσα από ποικίλες φόρμες κίνησης και έκφρασης θα ανακαλύψουμε την ‘κίνηση εντός κι εκτός’. Θα ερευνήσουμε τους χώρους μέσα και έξω από το σώμα μας, τη διαφορετική ποιότητα της κάθε κίνησης, τις αφετηρίες και τις πορείες της. Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε δυνάμεις της φυσικής που το εκπαιδευμένο σώμα μπορεί να παράγει και να διαχειρίζεται. Οι κυκλικές, συνεχόμενες διαδρομές θα είναι το έναυσμα για την ενεργοποίηση του εσωτερικού μας παλμού και την αξιοποίηση της ‘προσωπικής μας κίνησης’. Οι διαθέσεις που προκαλούνται μέσα από τις διαδρομές των κινησιολογικών μας ταξιδιών καθώς και οι σχέσεις που δημιουργούνται με τα σώματα που βρίσκονται και συνυπάρχουν γύρω μας αποτελούν καίρια στοιχεία και ερεθίσματα και για την αυτό-παρατήρηση του ψυχισμού μας.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ερμηνευτές, καλλιτέχνες (τραγουδιστές, ηθοποιούς, χορευτές, εικαστικούς, συγγραφείς), άτομα που έχουν κάποια εμπειρία με την κίνηση, την έκφραση ή και το διαλογισμό και που επιθυμούν μέσα από την έρευνα αυτή να γευτούν τη διαδικασία της προσωπικής τους εξέλιξης (σωματικής-πνευματικής-ψυχικής).

Η Γωγώ Πετραλή είναι χορεύτρια, χορογράφος, σκηνοθέτης, δασκάλα κίνησης και χορού. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι η ιδρύτρια της ομάδας χορού Φυσαλίδα (www.fysalidance.com) και του διεθνούς φεστιβάλ Contact Improvisation στην Κρήτη (www.contactimprocrete.com).

Από το 1998 έως και σήμερα, έχει διδάξει κίνηση, αυτοσχεδιασμό, contact improvisation, stretching, κλασσικό και σύγχρονο χορό, στην Αγγλία, Ελβετία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Αυστραλία και Ελλάδα, καθώς επίσης συνεργαστεί με διάφορους χορογράφους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004 εργάστηκε ως βοηθός χορογράφου των Δημήτρη Παπαϊωάννου και Αγγελικής Στελλάτου, ενώ η ίδια έχει χορογραφήσει-σκηνοθετήσει ποικίλες παραστάσεις σχολών χορού, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεματικές εκθέσεις, θεατρικά έργα, κα.

Το 2006 ίδρυσε την ομάδα χορού Φυσαλίδα με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης και με στόχο την έρευνα, καθώς και τη δημιουργία και παρουσίαση καλλιτεχνικού έργου μέσα από τη συνεργασία της με καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, θεραπευτές και επιστήμονες. Έκτοτε, η Γωγώ-Φυσαλίδα έχουν δημιουργήσει ποικίλα video art, performances, χοροθεατρικές παραστάσεις, ακτιβιστικές street-performances καθώς και την ταινία "ρυτίδες και όνειρα" (7 βραβεία σε Ελλάδα και εξωτερικό).

Η ‘αρχιτεκτονική ματιά’ πάνω σε διάφορους χώρους παρουσίασης ενός καλλιτεχνικού έργου, η συνεργασία με επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες αλλά και καθημερινούς ανθρώπους, ο ‘χορός για την κοινότητα’, ο αυτοσχεδιασμός, το contact improvisation, το χοροθέατρο, οι κοινωνικοπολιτικές-πολιτιστικές δράσεις αλλά και έρευνες, καθώς και ο συνδυασμός τέχνης και ακτιβισμού, αποτελούν χαρακτηριστικές ‘τεχνικές φόρμες’ αλλά και ‘συναισθηματικές διαδρομές’ των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και παραγωγών της Γωγώς Πετραλή. Μότο της ομάδας χορού Φυσαλίδα είναι το ‘κίνηση εντός κι εκτός’ και geo_move είναι το όνομα που έδωσε η Γωγώ στην τεχνική-πρακτική που ερευνά, εφαρμόζει και υπηρετεί τα τελευταία 17 χρόνια. Το ‘geo_move’ είναι εμπνευσμένο από το σώμα, τη φύση και το περιβάλλον και βασισμένο στη σχέση και την αλληλεπίδραση όλων αυτών των στοιχείων αναμεταξύ τους.

Fysalida Dance - www.fysalidance.com

e-mail: contact@fysalidance.com

youtube: http://www.youtube.com/user/Fysalidance

facebook: Fysalida Dance - Georgia Petrali

CI Crete - www.contactimprocrete.com

e-mail: info@contactimprocrete.com

facebook: CI FestivalCrete

Contact Improvisation Festival in Crete, Greece

 

Χάρτης: 
Javascript is required to view this map.
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα