Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα

4Ο CHANIA FILM FESTIVAL (CFF)

4ο Chania Film Festival (CFF)
Διεύθυνση: 
Ανδρέα Παπανδρέου
Περιοχή: 
Χανιά
Ημερομηνία: 
Δευ, 24/10/2016 - Κυρ, 06/11/2016
Ώρα: 
Δεν υπάρχουν πληροφορίες
Είσοδος: 
Ελεύθερη είσοδος
Κατηγορία: 
Εκδρομές

Tο πρόγραμμα το 4ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / CFF

Το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης το οποίο μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση: http://www.chaniafilmfestival.com/movies

Ογδόντα δύο (82) ταινίες που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος περιεχομένου, αλλά και κινηματογραφικής τέχνης συγκροτούν το φετινό πρόγραμμα. Μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και σημαντικός αριθμός από animation εντάσσονται σ’ αυτό, καθώς και ειδικές προβολές, αφιερώματα, και ένας πλούσιος κατάλογος ταινιών αλλά και εργαστηρίων για σχολεία, στο πλαίσιο της δράσης cineΜαθήματα.

Συγκεκριμένα, όσοι βρεθούν στο 4ο  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων μπορούν να δουν μεταξύ άλλων:

 • Τις «ΝΥΦΕΣ» του Παντελή Βούλγαρη, ταινία έναρξης, παρουσία του σκηνοθέτη. Γυρισμένες στα Χανιά οι «ΝΥΦΕΣ» παραμένουν μια από τις σημαντικότερες ταινίες  των τελευταίων χρόνων.

 • Τον «Αόρατο»/ INVISIBLE του Δημήτρη Αθανίτη, ταινία που τιμά το Φεστιβάλ, μια βδομάδα πριν προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες. Με περισσότερες από 20 συμμετοχές – μέχρι στιγμής -  σε φεστιβάλ σε  όλο τον κόσμο ο «Αόρατος» αποτελεί σίγουρα μια από τις ελληνικές ταινίας της χρονιάς. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Δημήτρης Αθανίτης και ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, που έχει στην ταινία τον συγκλονιστικό ρόλο του απολυμένου πατέρα ενός εξάχρονου παιδιού, ο οποίος αποζητά εκδίκηση, θα τιμήσουν το 4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με την παρουσία τους.

 • Την «Βάρδια του Πελεκάνου» της Λεία Μπίνζερ για την κρίση ταυτότητας, με επίκεντρο το κρασί.

 • Το εμβληματικό «Άλλος Δρόμος δεν Υπήρχε» με θέμα τους τελευταίους αντάρτες στην Κρήτη αλλά και  «Το Δίλλημα» για τον μεγάλο Έλληνα φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη. Ταινίες, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Σταύρο Ψυλλάκη.

 • Η ταινία «Τα Σκοτεινά στην Κρήτη» της Χανιώτισσας Βίκυς Αρβελάκη κάνει πρεμιέρα στα Χανιά, στο Φεστιβάλ.

 • Το Εγώ.. το πρόβλημα, ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Μάρκου που ακολουθεί παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς στην Ελλάδα.

 • Τρία ντοκιμαντέρ των οποίων δεν έχει γίνει διανομή στην Ελλάδα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Στο Κάθε πρόσωπο έχει όνομα/  Every Face has a Name του Σουηδού Magnus Gertten – ο οποίος θα βρίσκεται στο φεστιβάλ -, η Έλσι, ο Μπέρναρντ, η Νέριτ κι άλλοι επιζώντες του  B΄ Παγκοσμίου Πολέμου αφηγούνται τις ιστορίες τους καθώς ανακαλύπτουν ξανά τους εαυτούς τους σε αρχειακό υλικό που γυρίστηκε στις 28 Απριλίου 1945: την ημέρα που απελευθερώθηκαν τελικά από τα γερμανικά στρατόπεδα..  Τα παιδιά του Χίτλερ / Hitler΄s children  του  Χανόχ Ζεεβί είναι μια ταινία για τους απογόνους των πιο ισχυρών φυσιογνωμιών του ναζιστικού καθεστώτος: άνδρες και γυναίκες των οποίων η κληρονομιά θα τους συσχετίζει ως το τέλος της ζωής τους μ’ ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην Ιστορία.  Τέλος, ο Ιταλός δημοσιογράφος και ντοκιμαντερίστας  Νίκο Πίρο – ο οποίος αναμένεται να είναι παρόν στον φεστιβάλ - στο ντοκιμαντέρ του   Killa-Dizez /  Ζωή και θάνατος στην εποχή του Έμπολα,  δεν ακολουθεί κάποιον χαρακτήρα, αλλά μια όψη του συνηθισμένου και ανελέητου προσώπου της επιδημίας που φέρει το όνομα Έμπολα.

 • Ένα άκρως συναισθηματικό μουσικό «βίντεο κλιπ», που ασχολείται με τα πάθη μιας αγανακτισμένης γυναίκας και τον πόθο για ελευθερία μιας νεολαίας που έχει ριζοσπαστικοποιηθεί είναι η ταινία «Μήδεια» του Αστέρη Κούτουλα – θα είναι παρόν στην προβολή – σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

 • Η σκηνοθέτης και πανεπιστημιακός Εύα Στεφανή τιμά με την παρουσία της το φεστιβάλ, στο οποίο θα προβληθεί η ταινία της «Το Κουτί».

 • Το πειραματικό βίντεο και ο χορός, μέσα από δύο δημιουργίες της Αλίκης Χιωτάκη και της Βιργίνιας Αλιζιώτη, πλαισιώνουν το πρόγραμμα.

 • Ένας ύμνος στους Μαραθωνοδρόμους αλλά και σε όσους αναζητούν έκφραση μέσα από διαγωνιστικές διαδρομές είναι η ταινία «Τερματισμός» της Ελιάνας Αμπραβανέλ, η οποία θα βρίσκεται στο Φεστιβάλ.

 • Από τους πρωτοπόρους του animation, ο Σπύρος Σιάκας, του οποίου «Τα Βερίκοκα» συμμετέχουν στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

 • Μερικούς από τους πλέον γνωστούς αλλά και πολυβραβευμένους Έλληνες και ξένους μικρομηκάδες φιλοξενεί το 4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. [ακολουθεί ειδική αναφορά]

 • 18 animation σπουδαστών του ΤΕΙ Αθηνών φιλοξενούνται στο πρόγραμμα.

 • Μια Μεταμεσονύκτια προβολή έκπληξη με πρωταγωνιστές τους κορυφαίους !

 • Τέλος, ένα ειδικό αφιέρωμα με 12 ταινίες ( 5 εκ των οποίων σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα) που αναφέρονται σε άτομα με αναπηρίες φιλοξενεί  το 4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων υπό τον τίτλο  «Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι ίσοι». Καθημερινά στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ υπάρχει μια ταινία του αφιερώματος, ενώ η Τετάρτη 2 Νοεμβρίου είναι εξ ολοκλήρου ένα αφιέρωμα με παρεμβάσεις Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες καθώς και ταινίες σκηνοθετών με ανάλογο θέμα.[ακολουθεί ειδική αναφορά]. Το αφιέρωμα ενισχύεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Το Φεστιβάλ πλαισιώνεται από masteclasses, εργαστήρια, συζητήσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις

που συνθέτουν μια Γιορτή του Κινηματογράφου.

4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF)

από 26 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

http://www.chaniafilmfestival.com/movies

http://www.chaniafilmfestival.com

Το  Φεστιβάλ και η εκπαιδευτική δράση CineΜαθήματα τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Παιδείας στηρίζεται από την Βουλή των Ελλήνων και διοργανώνονται από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης σε συνδιοργάνωση με τους:

Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Χανίων, Πνευματικό Κέντρο Χανίων, Δήμος Πλατανιά.

Με την συνεργασία και την υποστήριξη σημαντικών φορέων του Κινηματογράφου, της Εκπαίδευσης και της Επιστήμης.

Ευχαριστούμε για την Συνεργασία το Γραφείο Τύπου του 4ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF)

 

Χάρτης: 
Javascript is required to view this map.
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα