Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα

ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με κλικ στις παρακάτω εικόνες παίζει το βίντεο. Κλικ στον τίτλο των εικόνων σας πηγαίνει στη σελίδα του βίντεο.
Πληροφορίες: 

Ο Γιώργος Μανωλιούδης γεννήθηκε το 1963 στο χωριό Κάλυβος Μυλοποτάμου του Νομού Ρεθύμνης. Ξεκίνησε να παίζει λαούτο και να τραγουδά στα δεκαοκτώ του χρόνια. Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν ασχοληθεί με την Κρητική μουσική τραγουδούσε λαϊκά. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους λυράρηδες της Κρήτης όπως ο Λεωνίδας Κλάδος, ο Νίκος Βενιανάκης (Βενιανός), ο Νίκος Σωπασής, ο Μανώλης Αλεξάκης, ο Ζαχαρίας Μελεσσανάκης κ.α.

 Η σημαντικότερη συνεργασία του είναι αναμφισβήτητα αυτή με τον Γιώργο Χαλκιαδάκη που εδώ και δεκαέξι χρόνια προσφέρουν τόσο δισκογραφικά όσο και σε γλέντια υπέροχες μουσικές δημιουργίες.

 Εκτός από τους προσωπικούς του δίσκους ο Γιώργος Μανωλιούδης έχει ηχογραφήσει πολλούς δίσκους στους οποίους παίζει λύρα ο Γιώργος Χαλκιαδάκης. Επίσης έχει και πολλές συμμετοχές σε δίσκους άλλων Κρητικών δημιουργών. Εκτός από το τραγούδι ο Γιώργος Μανωλιούδης έχει την ικανότητα να γράφει στίχους και μουσική με ιδιαίτερη επιτυχία. Επίσης αγαπημένη του ασχολία στον ελεύθερό του χρόνο είναι η κατασκευή μουσικών οργάνων.

 Ο Γιώργος Μανωλιούδης είναι ένας εξαίρετος τραγουδιστής, ένας μοναδικός άνθρωπος, ένας σπουδαίος οικογενειάρχης. Είναι σίγουρο ότι έχει πολλά ακόμα να προσφέρει στην Κρητική μουσική πάντα σε συνεργασία με τον Γιώργη Χαλκιαδάκη ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους λυράρηδες της Κρήτης με πολυετή πορεία και σημαντικό έργο στον χώρο της Κρητικής Μουσικής.

(Κείμενο από το περιοδικό Κοντυλιές, Τεύχος 6ο)

Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα