Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα

ΜΙΑ ΑΙΩΝΟΒΙΑ ... ΜΗΛΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!

Μηλιά Χανίων
Τι μπορεί να κάνει τόσο ξεχωριστό ένα μικρό χωριό της Κρήτης, στην επαρχία του Κισσάμου, και να το καθιστά άξιο να αποκτήσει διεθνή διάκριση στη λίστα του Lonely Planet ως ένα από τα 50 πιο μαγικά μέρη που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί στην Ευρώπη;

Η απάντηση είναι απλή, όσο και τα στοιχεία που διακρίνουν τη διαφορετικότητα του οικισμού αυτού από κάθε άλλον. Η Μηλιά Χανίων δεν είναι ένα χωριό που προσπαθεί να συμβαδίσει με την εξέλιξη της κοινωνίας. “Παγώνει” το χρόνο στο Μεσαίωνα και στηρίζεται αποκλειστικά στην φυσική ομορφιά και στην υιοθέτηση του αγνού οικολογικού τρόπου ζωής προκειμένου να γοητεύσει τον ταξιδιώτη που αναζητά μια όαση μέσα στους απαιτητικούς, πλέον, ρυθμούς της καθημερινότητας.

Η ιδιότυπη αρχιτεκτονική υπαγορεύει την αναπαλαίωση των παλαιoτάτων οικιών αποκλειστικά με πέτρα και ξύλο, ενώ δε λείπουν και κτίσματα που χρησιμοποιούν τα βραχώδη τμήματα του βουνού ως τμήματα τειχίων. Τα αυτοκίνητα είναι ανύπαρκτα, ενώ ο ηλεκτρισμός περιορισμένος, υποστηριζόμενος μόνο από γεννήτριες και από ηλιακούς μετατροπείς και το νερό προέρχεται από κοντινή φυσική πηγή. Η πυκνή βλάστηση που κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της δημιουργεί μια παραδεισιακή αρμονία φύσης και πολιτισμού.

Χαρακτηριστικό Δωμάτιο του οικισμού Μηλιά

Αν επιζητείτε την ηρεμία, τη χαλάρωση και τη γνωριμία με το βαθύτερο σας εαυτό, η Μηλιά είναι το ιδανικό μέρος φιλοξενίας για εσάς. Ο γνήσιος κρητικός χαρακτήρας των ντόπιων θα σας χαρίσει άνεση και ζεστασιά και οι δραστηριότητες που οργανώνονται θα σας φέρουν σε άμεση επαφή με τη φύση. Η ολιγοκοσμία του οικισμού σας απαλλάσει από τους ρυθμούς της σύγχρονης μεγαλούπολης και η ενασχόληση με τον αγροτουρισμό ενισχύει το οικολογικό πνεύμα του επισκέπτη.

Η ευρύτερη περιοχή επιδυκνύει το φυσικό της κάλλος, προσφέροντας άπλετο πράσινο, με μοναδικά φυσικά μονοπάτια, ενώ το ορειβατικό καταφύγιο προκαλεί τους “περίεργους” φυσιολάτρες για εξερεύνηση . Το φώς της ημέρας μέσα από τις φυλλωσιές των δέντρων δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεσαι σε παραμύθι, ενώ το βράδυ υπό το φως των κεριών δημιουργεί ιδιαίτερη ατμόσφαιρα επιτρέποντας την ενατένιση του έναστρου ουρανού. Και αν νομίζετε ότι η διαμονή σε έναν τέτοιο τόπο μπορεί να καταστεί ανιαρή, είστε γελασμένοι... οι ντόπιοι έχουν φροντίσει για τη δημιουργική απασχόληση όσων ενδιαφέρονται με την παραγωγή κρασιού ή λαδιού και τη βιολογική καλλιέργεια των κτημάτων προκειμένου να μυηθούν στον αγνό τρόπο ζωής, αλλά και για τη δημιουργία χώρων χαλάρωσης για όσους αναζητούν απόλυτη γαλήνη και απόλαυση των ήχων της φύσης. Τα ταβερνάκια αναλαμβάνουν με τη σειρά τους να προσφέρουν μαγικές αισθήσεις και στο στομάχι σας, φτιάχνοντας ντόπιες παραδοσιακές συνταγές αυθεντικής νοστιμιάς, χάρη στα διαθέσιμα βιολογικά προιόντα που παράγονται εκεί.

Και για εσάς που νοσταλγήσατε λίγη θάλασσα, η τοποθεσία προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε πανέμορφες παραλίες που βρίσκονται σε ολιγόλεπτη απόσταση από αυτή, όπως το Ελαφονήσι, η Σούγια, τα Φαλάσσαρνα και η Γραμβούσα.
Μηλιά Χανίων - Χάρτης
Τόπος κλεμμένος από το παρελθόν και κρυφά φυλαγμένος στη ράχη του Κισσάμου, η Μηλιά σε καλεί να ξεφύγεις από τη ρουτίνα και να ξυπνήσεις τα ανθρώπινα ένστικτά σου, καλώντας τόσο έλληνες όσο και ξένους να διαπιστώσουν πως μια διαδρομή προς “τα πίσω” και κοντά στη φύση είναι ικανή να προσφέρει εξαγνισμό των συναισθημάτων, σε αντίθεση με το άγχος και την πολυπλοκότητα της ζωής στις σύγχρονες πόλεις. Δεν είναι να απορεί κανείς πού χάθηκε η μαγεία και η ξεγνοιασιά του παρελθόντος...

Της Νάντιας Μορφωνιού
Γραμμένο ειδικά για το crete.mmx.gr

Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα
Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες - Ηλεκτρικά Οχήματα